هتل, رزرو هتل, سفر, راهنمای سفر, زورق, تور, hotel

راهنمای دریافت گذرنامه

pass

گذرنامه، یکی از مدارک شناسایی رسمی است که از طرف دولت، برای اتباع یک کشور صادر می‌شود. داشتن گذرنامه، هم نشان‌دهنده‌ی داشتن تابعیت آن کشور است و هم امکان درخواست اجازه‌ی ورود به کشورهای دیگر و یا گذر از آن‌ها را به فرد می‌دهد.

اتباع ایرانی، برای دریافت گذرنامه باید از یکی از دفترهای پلیس+١٠ و یا مرکزهای پستی، فرم و پوشه‌ی درخواست گذرنامه را تحویل بگیرند و پس از واریز وجوه لازم به شماره‌حساب‌های اعلام شده، تکمیل فرم‌ها و آماده کردن مدارک لازم، آن‌ها را به باجه‌ی گذرنامه‌ی پلیس+١٠ تحویل دهند.

برای داشتن گذرنامه محدودیت سنی وجود ندارد و حتی نوزادان هم می‌توانند گذرنامه‌ی جداگانه داشته باشند. اجازه‌ی دریافت گذرنامه، بعد از بررسی مدارک و انجام مصاحبه‌ی حضوری کوتاه با متقاضی، صادر شده و گذرنامه، حداکثر تا ده روز بعد، از طریق پست به نشانی پستی متقاضی ارسال خواهد شد.

مدارک موردنیاز مراحل و مدارک لازم جهت دریافت گذرنامه، به شرح زیر است:

- پرداخت مبلغ ٣٧٥٠٠ ریال به شماره حساب شهرداری (۳۱۱۱۰۰۰۰۴۸۰۰۶ برای تهران؛ در شهرستان‌ها می‌توانید این شماره را از بانک یا دفتر پلیس+١٠ بگیرید).
- پرداخت مبلغ ۷۵۰۰۰۰ ریال به شماره حساب خزانه‌داری استان (٢١٧١١٥١٣٠١٠٠٧ برای تهران؛ در شهرستان‌ها می‌توانید این شماره را از بانک یا دفتر پلیس+١٠ بگیرید).
- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی و یا تاییدیه‌ی ثبت احوال برای متقاضی.
- در صورتی که پیش از این گذرنامه‌ی دیگری داشتید، ارائه‌ی اصل گذرنامه و کپی از صفحه‌های ۲ و ۶ آن، ضروری است.
توجه: افرادی که مقیم خارج از کشور هستند، باید کپی تمام صفحه‌های گذرنامه را ارائه کنند.
- همراه داشتن آدرس دقیق پستی و کدپستی.
- سه قطعه عکس ٤٭٦ جدید و رنگی متقاضی با زمینه‌ی سفید.
در مورد عکس‌ها به نکات زیر توجه کنید:
از تاریخ گرفتن عکس‌ها نباید بیش‌تر از سه ماه گذشته باشد.
برای آقایان نداشتن عینک، کراوات و زیورآلات؛ و برای خانم‌ها و دخترخانم‌های بالای شش سال، رعایت حجاب کامل اسلامی الزامی است.
برای فرزندان زیر ١٥ سال که شناسنامه‌ی آن‌ها هنوز عکس‌دار نشده، ارائه‌ی مدارک شناسایی عکس‌دار جهت مطابقت ضروری است.
villa - موافقت رسمی همسر برای زنان متاهل و موافقت رسمی ولی یا قیم برای افراد زیر ١٨سال که تقاضای گذرنامه‌ی جداگانه دارند.
توجه: در مورد زنان متاهلی که مقیم خارج از کشور هستند و یا همسر غیر ایرانی دارند، داشتن موافقت رسمی همسر ضروری نیست.
ارائه‌ی اصل و فتوکپی مدارک فوت و یا طلاق، در مورد زنانی که همسرشان فوت کرده و یا طلاق گرفته‌اند، الزامی است.
زنان متاهل که همسرشان مفقودالاثر، غایب و یا به هر دلیلی در دسترس نیست، احتیاج به مجوز دادستان دارند.
افردا زیر ١٨سال در صورت فوت ولی و عدم دسترسی به جد پدری و مشخص‌نشدن قیم یا ولی قهری، با داشتن مجوز دادستان می‌توانند اقدام به دریافت گذرنامه نمایند.
- اصل و فتوکپی کارت پایان خدمت، کارت معافیت دائم و یا موافقت نظام وظیفه عمومی برای آقایانی که به سن مشمولیت رسیده‌اند.
توجه: مشمولینی که به جای مدرک نظام وظیفه، موافقت کتبی معاونت وظیفه عمومی را جهت دریافت گذرنامه ارائه نمایند، مهر خروج از کشور آن‌ها به استناد همین نامه صادر می‌شود و ممکن است زمان محدودی را شامل شود. لازم است متقاضی به تاریخ خروج از کشور توجه داشته باشد.
- موافقت حفاظت اطلاعات یگان خدمتی برای پرسنل شاغل نیروهای مسلح و پرسنلی که کم‌تر از ٥ سال از تاریخ رهاشدن‌شان می‌گذرد.
توجه: پرسنل بالای ٥ سال و بازنشسته لازم است مدارکی مبنی بر مدت زمان بازنشستگی ارائه دهند.

توصیه‌های عمومی
- حضور شخص متقاضی جهت ارائه‌ی مدارک الزامی است.
- متقاضی فقط در زمان ارائه‌ی مدارک می‌تواند مدارک همسر و فرزندان خود را ضمیمه نماید تا به عنوان همراه در گذرنامه‌ی او درج شوند. حضور همراهان ضروری نمی‌باشد و پس از چاپ و صدور گذرنامه، امکان اضافه و یا کم‌کردن همراه میسر نیست.
- گذرنامه‌ها با اعتبار پنج ساله و غیر قابل تمدید صادر می‌گردند.
- هنگام تجویل مدارک، ارائه‌ی نشانی کامل پستی متقاضی ضروری است.
- متقاضیان تعویض گذرنامه، باید اصل و کپی گذرنامه‌ی قبلی خود را ارائه نمایند. کپی باید از صفحه‌ی مشخصات و صفحاتی که مهر روادید و ورود و خروج دارند، تهیه شده باشد.


بازگشت به صفحه ویزا

(تعداد آرا: 795, رتبه کلی: 3.95)


سفر
.